Proste danie meksykańskie

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • olej - 2 łyżki
  • pieprz - 1 szczypta
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • mięso wołowe - 400 gramów
  • kukurydza w puszce - 1 opakowanie
  • papryka ostra - 1 łyżeczka
  • ser żółty starty - 4 łyżki
  • fasola czerwona w puszce - 1 opakowanie
  • zielona fasolka w puszce - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na oleju.
  2. Dodaj mięso, smaż 5 minut.
  3. Dorzuć paprykę pokrojoną w kostkę i smaż kolejne 5 minut.
  4. Wrzuć odsączone z zalewy fasolę, kukurydzę i zieloną fasolkę.
  5. Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, przypraw, aby danie było pikantne. Przykryj i duś przez około 10 minut.
  6. Podawaj z zieleniną i pieczywem posypane tartym żółtym serem.