Proste danie meksykańskie

0


Średnie


30 min.


2 os.

Składniki
cebula1 sztuka
olej2 łyżki
pieprz1 szczypta
czerwona papryka1 sztuka
sól1 szczypta
koncentrat pomidorowy2 łyżki
mięso wołowe400 gramów
kukurydza w puszce1 opakowanie
papryka ostra1 łyżeczka
ser żółty starty 4 łyżki
fasola czerwona w puszce1 opakowanie
zielona fasolka w puszce 1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 2
Dodaj mięso, smaż 5 minut.
Krok 3
Dorzuć paprykę pokrojoną w kostkę i smaż kolejne 5 minut.
Krok 4
Wrzuć odsączone z zalewy fasolę, kukurydzę i zieloną fasolkę.
Krok 5
Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, przypraw, aby danie było pikantne. Przykryj i duś przez około 10 minut.
Krok 6
Podawaj z zieleniną i pieczywem posypane tartym żółtym serem.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl