| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| olej | 2 łyżki | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| czerwona papryka | 1 sztuka | |
| sól | 1 szczypta | |
| koncentrat pomidorowy | 2 łyżki | |
| mięso wołowe | 400 gramów | |
| kukurydza w puszce | 1 opakowanie | |
| papryka ostra | 1 łyżeczka | |
| ser żółty starty | 4 łyżki | |
| fasola czerwona w puszce | 1 opakowanie | |
| zielona fasolka w puszce | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na oleju. |
| Krok 2 |
| Dodaj mięso, smaż 5 minut. |
| Krok 3 |
| Dorzuć paprykę pokrojoną w kostkę i smaż kolejne 5 minut. |
| Krok 4 |
| Wrzuć odsączone z zalewy fasolę, kukurydzę i zieloną fasolkę. |
| Krok 5 |
| Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, przypraw, aby danie było pikantne. Przykryj i duś przez około 10 minut. |
| Krok 6 |
| Podawaj z zieleniną i pieczywem posypane tartym żółtym serem. |
| Autor: pasibrzuch |