|
Składniki | ||
cebula | 1 sztuka | |
olej | 2 łyżki | |
pieprz | 1 szczypta | |
czerwona papryka | 1 sztuka | |
sól | 1 szczypta | |
koncentrat pomidorowy | 2 łyżki | |
mięso wołowe | 400 gramów | |
kukurydza w puszce | 1 opakowanie | |
papryka ostra | 1 łyżeczka | |
ser żółty starty | 4 łyżki | |
fasola czerwona w puszce | 1 opakowanie | |
zielona fasolka w puszce | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na oleju. |
Krok 2 |
Dodaj mięso, smaż 5 minut. |
Krok 3 |
Dorzuć paprykę pokrojoną w kostkę i smaż kolejne 5 minut. |
Krok 4 |
Wrzuć odsączone z zalewy fasolę, kukurydzę i zieloną fasolkę. |
Krok 5 |
Wymieszaj z koncentratem pomidorowym, przypraw, aby danie było pikantne. Przykryj i duś przez około 10 minut. |
Krok 6 |
Podawaj z zieleniną i pieczywem posypane tartym żółtym serem. |
Autor: pasibrzuch |