Proste leczo
  • 90 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • wołowina - 500 gramów
  • Sos spaghetti toscana Knorr - 1 sztuka
  • cebule - 2 sztuki
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Wołowinę kroimy w kostkę i krotko obsmażamy ją w garnku, tak by zamknąć jej pory. Mięso odkładamy do naczynia.
  2. Cebulę kroimy w półplasterki i krótko przesmażamy na tłuszczu pozostałym z obsmażania wołowiny.
  3. Papryki po umyciu pozbawiamy nasion i kroimy w paski. Dodajemy razem z rozgniecionymi ząbkami czosnku do cebuli i dusimy razem kilkanaście minut.
  4. Dodajemy mięso i sos pomidorowy.
  5. Całość dusimy na niewielkim ogniu 2-3 godziny, tak by mięso zupełnie zmiękło. Smacznego!