| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Filet z kurczaka pokrój w paski, posyp obficie przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut.
|
| Krok 2 |
| Na rozgrzanej patelni z olejem zeszklij drobno pokrojoną cebulę, następnie dodaj kurczaka i smaż, aż będzie złocisty.
|
| Krok 3 |
| Marchewkę i kapustę pokrój w paski.
|
| Krok 4 |
| Gdy mięso z kurczaka się usmaży i lekko przestygnie, wymieszaj je z kapustą i marchewką tak, aby powstał farsz.
|
| Krok 5 |
| Papier ryżowy zanurz w cieplej wodzie na 2 sekundy, połóż na talerz na około 30 sekund, aż zmięknie, następnie połóż łyżkę farszu i zwijaj sajgonki. Podawaj z sosem sweet chilli.
Takie sajgonki możesz również przygotować bez kurczaka, z samych warzyw, jako danie wegetariańskie.
|