Proste sajgonki

37


Średnie


44 min.


2 os.

Składniki
piersi z kurczaka100 gramów
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr1 opakowanie
papier ryżowy1 opakowanie
marchewka1 sztuka
cebula1 sztuka
sos sweet chilli100 mililitrów
kapusta pekińska1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Filet z kurczaka pokrój w paski, posyp obficie przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut.
Krok 2
Na rozgrzanej patelni z olejem zeszklij drobno pokrojoną cebulę, następnie dodaj kurczaka i smaż, aż będzie złocisty.
Krok 3
Marchewkę i kapustę pokrój w paski.
Krok 4
Gdy mięso z kurczaka się usmaży i lekko przestygnie, wymieszaj je z kapustą i marchewką tak, aby powstał farsz.
Krok 5
Papier ryżowy zanurz w cieplej wodzie na 2 sekundy, połóż na talerz na około 30 sekund, aż zmięknie, następnie połóż łyżkę farszu i zwijaj sajgonki. Podawaj z sosem sweet chilli. Takie sajgonki możesz również przygotować bez kurczaka, z samych warzyw, jako danie wegetariańskie.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl