Prosty kurczak z grilla a’la kebab

Składniki:

  • piersi z kurczaka - 4 sztuki
  • czosnek granulowany - 1 łyżeczka
  • Curry Knorr - 1 łyżeczka
  • Oregano z Turcji Knorr - 1 łyżeczka
  • Fix Soczysty kurczak z patelni z papryką i rozmarynem Knorr - 1 opakowanie
  • Imbir z Nigerii Knorr - 1 łyżeczka
  • kumin mielony - 1 łyżeczka
  • kardamon - 1 łyżeczka
  • kolendra mielona - 1 łyżeczka
  • oliwa - 80 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak aby miało grubość nie większą niż 2cm.
  2. Przygotuj marynatę a’la kebab. W misce połącz oliwę z oliwek, przyprawę z opakowania Fix Knorr oraz wszystkie pozostałe.
  3. Gotowe piersi z kurczaka wymieszaj z marynatą i odstaw na 10 minut.
  4. Nałóż po jednej piersi do torebki pergaminowej z opakowania Fix Knorr.
  5. Zamknij szczelnie torebki i połóż na grilli. Smaż na średnio rozgrzanym ogniu przez ok. 5-6 minut z każdej strony.
  6. Po usmażeniu pokrój kurczaka w paski i podawaj z chlebkiem pita.