Przygotowanie |
Krok 1 |
Mąkę wymieszaj z cukrem. Dodaj margarynę i posiekaj. Wymieszaj z serkiem. Ciasto powinno mieć lekko „marmurkową” konsystencję. Włóż do lodówki na 30 minut. |
Krok 2 |
Formę do tarty wysmaruj margaryną, oprósz bułką tartą i wyłóż rozwałkowanym ciastem. |
Krok 3 |
Ciasto posmaruj musztardą, a następnie posyp pokruszonym serem kozim. |
Krok 4 |
Pomidorki po oczyszczeniu i osuszeniu przekrój na połówki i ułóż na cieście. |
Krok 5 |
Tartę oprósz listkami ziół, posyp parmezanem i przyprawami. Piecz przez 30 minut w temperaturze 220 stopni. Piekarnik nastaw na pieczenie od dołu. Tartę podawaj lekko przestudzoną, ale wciąż ciepłą . |