| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mąkę wymieszaj z cukrem. Dodaj margarynę i posiekaj. Wymieszaj z serkiem. Ciasto powinno mieć lekko „marmurkową” konsystencję. Włóż do lodówki na 30 minut. |
| Krok 2 |
| Formę do tarty wysmaruj margaryną, oprósz bułką tartą i wyłóż rozwałkowanym ciastem. |
| Krok 3 |
| Ciasto posmaruj musztardą, a następnie posyp pokruszonym serem kozim. |
| Krok 4 |
| Pomidorki po oczyszczeniu i osuszeniu przekrój na połówki i ułóż na cieście. |
| Krok 5 |
| Tartę oprósz listkami ziół, posyp parmezanem i przyprawami. Piecz przez 30 minut w temperaturze 220 stopni. Piekarnik nastaw na pieczenie od dołu. Tartę podawaj lekko przestudzoną, ale wciąż ciepłą . |