Prowansalska zupa jarzynowa

12


Łatwe


40 min.


6 os.

Składniki
marchewka1 sztuka
Bulionetka drobiowa Knorr1 sztuka
cebula pokrojona w drobną kostkę1 sztuka
por1 sztuka
seler1 sztuka
fasola w puszce1 sztuka
puszka koncentratu pomidorowego1 sztuka
posiekane ząbki czosnku 2 sztuki
oliwa z oliwek1 łyżka
tarty parmezan2 łyżki
Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Rozgrzej oliwę w dużym garnku lub rondlu. Wrzuć cebulę, czosnek oraz pora i smaż do momentu, kiedy cebula się zeszkli.
Krok 2
Dodaj pokrojonego selera i marchewkę, a następnie zalej wodą. Dodaj bulionetkę drobiową Knorr. Gotuj pod przykryciem przez 10 minut.
Krok 3
Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy, fasolkę z puszki oraz zioła prowansalskie i gotuj jeszcze przez chwilę. Przed podaniem możesz posypać zupę tartym parmezanem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl