|
Składniki | ||
marchewka | 1 sztuka | |
Bulionetka drobiowa Knorr | 1 sztuka | |
cebula pokrojona w drobną kostkę | 1 sztuka | |
por | 1 sztuka | |
seler | 1 sztuka | |
fasola w puszce | 1 sztuka | |
puszka koncentratu pomidorowego | 1 sztuka | |
posiekane ząbki czosnku | 2 sztuki | |
oliwa z oliwek | 1 łyżka | |
tarty parmezan | 2 łyżki | |
zioła prowansalskie | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Rozgrzej oliwę w dużym garnku lub rondlu. Wrzuć cebulę, czosnek oraz pora i smaż do momentu, kiedy cebula się zeszkli. |
Krok 2 |
Dodaj pokrojonego selera i marchewkę, a następnie zalej wodą. Dodaj bulionetkę drobiową Knorr. Gotuj pod przykryciem przez 10 minut. |
Krok 3 |
Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy, fasolkę z puszki oraz zioła prowansalskie i gotuj jeszcze przez chwilę. Przed podaniem możesz posypać zupę tartym parmezanem. |
Autor: przepisy.pl |