Prowansalska zupa jarzynowa
  • 30 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • marchewka - 1 sztuka
  • Bulionetka drobiowa Knorr - 1 sztuka
  • cebula pokrojona w drobną kostkę - 1 sztuka
  • por - 1 sztuka
  • seler - 1 sztuka
  • fasola w puszce - 1 sztuka
  • puszka koncentratu pomidorowego - 1 sztuka
  • posiekane ząbki czosnku - 2 sztuki
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka
  • tarty parmezan - 2 łyżki
  • Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej oliwę w dużym garnku lub rondlu. Wrzuć cebulę, czosnek oraz pora i smaż do momentu, kiedy cebula się zeszkli.
  2. Dodaj pokrojonego selera i marchewkę, a następnie zalej wodą. Dodaj bulionetkę drobiową Knorr. Gotuj pod przykryciem przez 10 minut.
  3. Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy, fasolkę z puszki oraz zioła prowansalskie i gotuj jeszcze przez chwilę. Przed podaniem możesz posypać zupę tartym parmezanem.