Przekąska z ciasta francuskiego

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
suszone pomidory30 gramów
bazylia1 pęczek
jajko1 sztuka
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr2 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty.
Krok 2
Na środku każdego z nich kładziemy po kawałku kabanosa, suszonego pomidora i listku bazylii i posypujemy odrobiną przyprawy uniwersalnej.
Krok 3
Składamy rogi każdego z kwadratów do środka, mocno dociskamy, smarujemy roztrzepanym jajkiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10-15 minut, aż ciasto francuskie się zarumieni.
Autor: KoperPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl