Przekąska z grillowanego indyka

5


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
masło80 gramów
oliwa
sałata1 sztuka
bagietka1 sztuka
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr1 sztuka
filety z indyka4 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Skrusz przyprawę w mini kostkach Knorr i wymieszaj ją z masłem.
Krok 2
Pokrój bagietkę w plasterki i posmaruj przygotowanym masłem pietruszkowym.
Krok 3
Następnie złóż bagietkę ponownie w całość, zawiń w folię aluminiową i grilluj przez chwilę w piekarniku.
Krok 4
Pokrój filety z indyka w plasterki. Posmaruj oliwą z obu stron, grilluj w piekarniku.
Krok 5
Na koniec ułóż krążki bagietki na talerzu, na każdym umieść liść sałaty oraz plasterek indyka. Podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl