Przekąska z grillowanego indyka
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • filety z indyka - 4 sztuki
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka
  • sałata - 1 sztuka
  • bagietka - 1 sztuka
  • oliwa
  • masło - 80 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Skrusz przyprawę w mini kostkach Knorr i wymieszaj ją z masłem.
  2. Pokrój bagietkę w plasterki i posmaruj przygotowanym masłem pietruszkowym.
  3. Następnie złóż bagietkę ponownie w całość, zawiń w folię aluminiową i grilluj przez chwilę w piekarniku.
  4. Pokrój filety z indyka w plasterki. Posmaruj oliwą z obu stron, grilluj w piekarniku.
  5. Na koniec ułóż krążki bagietki na talerzu, na każdym umieść liść sałaty oraz plasterek indyka. Podawaj.