Przekładaniec nugatowy

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • cukier - 1 szklanka
  • jajko - 4 sztuki
  • mąka - 2 szklanki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • krem orzechowy. - 1 opakowanie
  • płatki migdałowe - 1 opakowanie
  • jabłko - 2 sztuki
  • galaretka pomarańczowa - 2 łyżki
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Utrzyj Kasię z 1 szklanką cukru oraz cukrem waniliowym.
  2. Ucierając, dodawaj kolejno 4 jajka.
  3. Do masy przesiej 2 szklanki mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia.
  4. Przesiej do wyłożonej pergaminem tortownicy.
  5. Upiecz.
  6. Przetnij na 6 cienkich krążków.
  7. Przełóż je kremem.
  8. Posmaruj także boki.
  9. Obierz i oczyść 2 jabłka, miąższ rozgotuj.
  10. Połącz z galaretkami.
  11. Rozsmaruj na wierzchu.