| 
 | |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
| cukier | 1 szklanka | |
| jajko | 4 sztuki | |
| mąka | 2 szklanki | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| krem orzechowy. | 1 opakowanie | |
| płatki migdałowe | 1 opakowanie | |
| jabłko | 2 sztuki | |
| galaretka pomarańczowa | 2 łyżki | |
| cukier waniliowy | 1 opakowanie | 
| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Utrzyj Kasię z 1 szklanką cukru oraz cukrem waniliowym. | 
| Krok 2 | 
| Ucierając, dodawaj kolejno 4 jajka. | 
| Krok 3 | 
| Do masy przesiej 2 szklanki mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia. | 
| Krok 4 | 
| Przesiej do wyłożonej pergaminem tortownicy. | 
| Krok 5 | 
| Upiecz. | 
| Krok 6 | 
| Przetnij na 6 cienkich krążków. | 
| Krok 7 | 
| Przełóż je kremem. | 
| Krok 8 | 
| Posmaruj także boki. | 
| Krok 9 | 
| Obierz i oczyść 2 jabłka, miąższ rozgotuj. | 
| Krok 10 | 
| Połącz z galaretkami. | 
| Krok 11 | 
| Rozsmaruj na wierzchu. | 
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |