|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
cukier | 1 szklanka | |
jajko | 4 sztuki | |
mąka | 2 szklanki | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
krem orzechowy. | 1 opakowanie | |
płatki migdałowe | 1 opakowanie | |
jabłko | 2 sztuki | |
galaretka pomarańczowa | 2 łyżki | |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Utrzyj Kasię z 1 szklanką cukru oraz cukrem waniliowym. |
Krok 2 |
Ucierając, dodawaj kolejno 4 jajka. |
Krok 3 |
Do masy przesiej 2 szklanki mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia. |
Krok 4 |
Przesiej do wyłożonej pergaminem tortownicy. |
Krok 5 |
Upiecz. |
Krok 6 |
Przetnij na 6 cienkich krążków. |
Krok 7 |
Przełóż je kremem. |
Krok 8 |
Posmaruj także boki. |
Krok 9 |
Obierz i oczyść 2 jabłka, miąższ rozgotuj. |
Krok 10 |
Połącz z galaretkami. |
Krok 11 |
Rozsmaruj na wierzchu. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |