przekładany murzynek

6


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia1 sztuka
cukier1 szklanka
kakao3 łyżki
woda0.5 szklanek
mąka2 szklanki
jajko5 sztuk
proszek do pieczenia1 łyżka
śmietana0.5 litrów
cukier kryształ10 łyżek
galaretka2 opakowania
woda1 szklanka
Przygotowanie
Krok 1
Zagotować wodę, kakao, Kasię i cukier. Gdy przyestygnie, dodać mąkę, żółtka i proszek do pieczenia.
Krok 2
Z białek ubić pianę i wymieszać z resztą.
Krok 3
Upiec i przestudzić. Przekroić na 2 placki.
Krok 4
Śmietanę ubić z cukrem.
Krok 5
Galaretki rozpuść we wrzącej wodzie.
Krok 6
Tężejąca galaretkę dodawać do ubitej śmietany, ciągle ucierając. Ciasto przełożyć masą.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl