| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
| cukier | 1 szklanka | |
| kakao | 3 łyżki | |
| woda | 0.5 szklanek | |
| mąka | 2 szklanki | |
| jajko | 5 sztuk | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżka | |
| śmietana | 0.5 litrów | |
| cukier kryształ | 10 łyżek | |
| galaretka | 2 opakowania | |
| woda | 1 szklanka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zagotować wodę, kakao, Kasię i cukier. Gdy przyestygnie, dodać mąkę, żółtka i proszek do pieczenia. |
| Krok 2 |
| Z białek ubić pianę i wymieszać z resztą. |
| Krok 3 |
| Upiec i przestudzić. Przekroić na 2 placki. |
| Krok 4 |
| Śmietanę ubić z cukrem. |
| Krok 5 |
| Galaretki rozpuść we wrzącej wodzie. |
| Krok 6 |
| Tężejąca galaretkę dodawać do ubitej śmietany, ciągle ucierając. Ciasto przełożyć masą. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |