|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
cukier | 1 szklanka | |
kakao | 3 łyżki | |
woda | 0.5 szklanek | |
mąka | 2 szklanki | |
jajko | 5 sztuk | |
proszek do pieczenia | 1 łyżka | |
śmietana | 0.5 litrów | |
cukier kryształ | 10 łyżek | |
galaretka | 2 opakowania | |
woda | 1 szklanka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Zagotować wodę, kakao, Kasię i cukier. Gdy przyestygnie, dodać mąkę, żółtka i proszek do pieczenia. |
Krok 2 |
Z białek ubić pianę i wymieszać z resztą. |
Krok 3 |
Upiec i przestudzić. Przekroić na 2 placki. |
Krok 4 |
Śmietanę ubić z cukrem. |
Krok 5 |
Galaretki rozpuść we wrzącej wodzie. |
Krok 6 |
Tężejąca galaretkę dodawać do ubitej śmietany, ciągle ucierając. Ciasto przełożyć masą. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |