|
Składniki | ||
biała kiełbasa (pokrojona i przesmażona) | 100 gramów | |
Knorr Ekspresowy Żurek | 1 opakowanie | |
małe pieczarki (pokrojone i przesmażone) | 6 sztuk | |
posiekana natka pietruszki | 1 łyżka | |
chrzan | ||
jajko na twardo |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj Żurek Knorr według przepisu na opakowaniu, następnie zagotuj go. |
Krok 2 |
Dodaj przesmażoną kiełbasę lub pieczarki i kontynuuj gotowanie zgodnie z opisem na opakowaniu. |
Krok 3 |
Połącz śmietanę z łyżką wrzącego żurku, zamieszaj, po czym dodaj do zupy. |
Krok 4 |
Tuż przed podaniem dodaj do żurku chrzan i opcjonalnie natkę pietruszki oraz jajko na twardo. |
Autor: przepisy.pl |