Przepis inspiracyjny na żurek

5


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
biała kiełbasa (pokrojona i przesmażona)100 gramów
Knorr Ekspresowy Żurek1 opakowanie
małe pieczarki (pokrojone i przesmażone)6 sztuk
posiekana natka pietruszki1 łyżka
chrzan
jajko na twardo
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj Żurek Knorr według przepisu na opakowaniu, następnie zagotuj go.
Krok 2
Dodaj przesmażoną kiełbasę lub pieczarki i kontynuuj gotowanie zgodnie z opisem na opakowaniu.
Krok 3
Połącz śmietanę z łyżką wrzącego żurku, zamieszaj, po czym dodaj do zupy.
Krok 4
Tuż przed podaniem dodaj do żurku chrzan i opcjonalnie natkę pietruszki oraz jajko na twardo.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl