Przepis inspiracyjny na żurek
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • biała kiełbasa (pokrojona i przesmażona) - 100 gramów
  • Domowe smaki Żurek Knorr - 1 opakowanie
  • małe pieczarki (pokrojone i przesmażone) - 6 sztuk
  • posiekana natka pietruszki - 1 łyżka
  • chrzan
  • jajko na twardo

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj Żurek Knorr według przepisu na opakowaniu, następnie zagotuj go.
  2. Dodaj przesmażoną kiełbasę lub pieczarki i kontynuuj gotowanie zgodnie z opisem na opakowaniu.
  3. Połącz śmietanę z łyżką wrzącego żurku, zamieszaj, po czym dodaj do zupy.
  4. Tuż przed podaniem dodaj do żurku chrzan i opcjonalnie natkę pietruszki oraz jajko na twardo.