| |||||||||
| Składniki | ||
| biała kiełbasa (pokrojona i przesmażona) | 100 gramów | |
| Knorr Ekspresowy Żurek | 1 opakowanie | |
| małe pieczarki (pokrojone i przesmażone) | 6 sztuk | |
| posiekana natka pietruszki | 1 łyżka | |
| chrzan | ||
| jajko na twardo |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotuj Żurek Knorr według przepisu na opakowaniu, następnie zagotuj go. |
| Krok 2 |
| Dodaj przesmażoną kiełbasę lub pieczarki i kontynuuj gotowanie zgodnie z opisem na opakowaniu. |
| Krok 3 |
| Połącz śmietanę z łyżką wrzącego żurku, zamieszaj, po czym dodaj do zupy. |
| Krok 4 |
| Tuż przed podaniem dodaj do żurku chrzan i opcjonalnie natkę pietruszki oraz jajko na twardo. |
| Autor: przepisy.pl |