Bezglutenowy domowy budyń kakaowy

0


Łatwe


15 min.


2 os.

Składniki
mleko (może być bez laktozy)1 szklanka
mąka ziemniaczana1 łyżka
gorzkie kakao1 łyżka
cukier1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Połowę mleka z cukrem podgrzewać w garnku.
Krok 2
Drugą połowę wymieszać z mąką ziemniaczaną i kakaem.
Krok 3
Gdy mleko będzie już gorące dodać resztę mleka z mąką i kakaem. Zmniejszyć gaz i energicznie mieszać (ja robię to rózgą). Gdy lubicie mniej/bardziej słodkie/kakaowe – ilości zmniejszacie. Jeśli lubicie i możecie kremy kakaowe (typu nutella) możecie dodać łyżeczkę.
Autor: Amelia PawłowskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl