Hummus z pieczoną dynią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hummus z pieczoną dynią

Autor: Sz Mi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

4 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżeczki

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni.

Krok 2

Oprószoną solą i posmarowaną olejem dynię ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

Krok 3

Piec około 30 min, aż dynia będzie rumiana i miękka, po czym ostudzić

Krok 4

Na suchej patelni uprażyć pestki dyni. Odłożyć dwie łyżki od dekoracji.

Krok 5

Wszystkie składniki zmiksować do uzyskania jednolitej konzystencji.

Krok 6

Gotową pastę polać niewielką ilością oliwy i posypać pestkami dyni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hummus z pieczoną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hummus z pieczoną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hummus z pieczoną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hummus z pieczoną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hummus z pieczoną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hummus z pieczoną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hummus z pieczoną dynią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hummus z pieczoną dynią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej