Miodownik

0


Średnie


90 min.


8 os.

Składniki
mąki tortowej100 gramów
masło75 gramów
cukier30 gramów
miód30 gramów
cukier waniliowy30 gramów
kakao15 gramów
proszek do pieczenia10 gramów
przyprawa do piernika10 gramów
jajka2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Jaja z cukrem i cukrem waniliowym miksujemy. Masło z modem roztapiamy w garnku z grubym dnem, ale nie zagotowujemy.
Krok 2
Do masy jajecznej dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika(wszystko przesiane przez sitko). Następnie wlewamy powoli masło z miodem. Dodajemy ew. bakalie.
Krok 3
Ciasto wlewamy do tortownicy lub formy keksowej natłuszczonej i wysypanej bułką tartą. Pieczmy 50 minut w 180 stopniach.
Autor: Honorata KielczykPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl