Czekoladowy Mus

0


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
gorzka czekolada40 gramów
jajko1 sztuka
cukier1 łyżka
szczypta soli
Przygotowanie
Krok 1
Czekoladę połamać na kosteczki i rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Żółto utrzeć z cukrem na biały puszysty krem, wymieszać z ostudzoną płynną czekoladą.
Krok 2
Białko ubić z dodatkiem soli na sztywną pianę. Połączyć z masą czekoladową delikatnie mieszając łyżką. Nałożyć do szklaneczek lub pucharków i wstawić do lodówki na min. godzinę.
Krok 3
Do dekoracji posypać wiórkami czekolady lub ozdobić owocami.
Autor: Paulina CiborPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl