Przygotowanie |
Krok 1 |
Utrzyj Kasię z cukrem. Dodaj żółtka i skórkę z cytryny. Dobrze wymieszaj. |
Krok 2 |
Dodaj mąkę i zagnieć ciasto. |
Krok 3 |
Owiń ciasto folią spożywczą i włóż do zamrażarki na 30 minut. |
Krok 4 |
Nagrzej piekarnik do 180°C (z termoobiegiem: 160°C, gazowy: 4). Wyłóż obie blachy papierem do pieczenia. Uformuj z ciasta grube wałeczki przypominające palce. Paznokcie wykonaj z migdałowych płatków. |
Krok 5 |
Ułóż palce na blasze. Zostaw trochę miejsca między ciastkami, żeby miały gdzie wyrosnąć. Włóż ciastka do piekarnika na ok. 15 minut, aż zaczną brązowieć. Przed podaniem poczekaj aż ostygną. |