Przysmak z gruszki i pietruszki z płatkami migdałów

0


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
korzeń pietruszki600 gramów
gruszka2 sztuki
mleko 3.2%400 mililitrów
masło4 łyżeczki
płatki migdałowe 4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Pietruszkę i gruszkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce na długie cienkie paski.
Krok 2
Zagotuj odrobinę wody, wlej mleko, dodaj pietruszkę i zagotuj, po czym wystudź.
Krok 3
Do przestudzonego mleka z pietruszką dodaj masło oraz gruszkę.
Krok 4
Całość zmiksuj, przelej do miseczki i posyp z wierzchu płatkami migdałów.
Autor: dr med. Lucyna Małgorzata PachockaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl