Przystawka z owoców egzotycznych

Składniki:

  • ananas - 0.5 sztuk
  • mango - 1 sztuka
  • banan - 2 sztuki
  • jabłko - 2 sztuki
  • rodzynki - 70 gramów
  • pasta curry - 1 łyżeczka
  • imbir - 1 łyżka
  • sok z cytryny - 2 łyżki
  • jogurt naturalny - 3 łyżki
  • olej - 2 łyżki
  • orzechy nerkowca - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie owoce obierz i pokrój na kawałki. Na rozgrzane masło wrzuć pastę curry oraz imbir i podsmaż minutę. Teraz wrzuć wszystkie pokrojone owoce i wymieszaj tak, aby pokryły się sosem.
  2. Duś, aż owoce będą miękkie, ale nie dopuść do tego, by się rozpadły. Polej je sosem z cytryny.
  3. Owoce podawaj na ryżu polanym jogurtem. Posyp je rodzynkami i orzechami nerkowca.