| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Rybę opłucz i osusz, skrop sokiem z cytryny. |
| Krok 2 |
| Czosnek przeciśnij przez praskę i natrzyj nim rybę, po czym minimalnie oprósz ją pieprzem. |
| Krok 3 |
| Imbir obierz i pokrój w cienkie paseczki, obłóż nimi rybę, a następnie skrop olejem. |
| Krok 4 |
| Por oczyść, umyj, osusz i pokrój w talarki. Pomidory i paprykę po umyciu pokrój w dużą kostkę, dodaj do pora i razem wszystko krótko przesmaż na pozostałej części oleju. |
| Krok 5 |
| Warzywa wyłóż na dno żaroodpornego naczynia. Połóż na nich rybę i piecz ok. 25 min. w temp. 190°C. Po upieczeniu dodaj do ryby Florę ProActiv, aby się rozpuściła. |