Pstrąg pieczony z opiekanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pstrąg - 480 gramów
  • ziemniaki - 900 gramów
  • kapusta kiszona - 320 gramów
  • małe jabłko - 2 sztuki
  • średnia marchewka - 4 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • olej rzepakowy - 4 łyżki
  • Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D - 8 łyżeczek

Sposób przygotowania:

  1. Umytą i oczyszczoną rybę upiecz w piekarniku w temp 180 °C przez 25-30 min. Na upieczoną rybę połóż Florę ProActiv Mocne Kości z witaminą D.
  2. Umyte, obrane ziemniaki pokrój w cząstki i upiecz w piekarniku w temp 180 °C przez 20 min. Pod koniec pieczenia posyp rozmarynem lub tymiankiem.
  3. Pokrojoną kapustę kiszoną włóż do miski. Dodaj starte jabłko, marchewkę i cebulę. Polej olejem rzepakowym i wymieszaj