| |||||||||
| Składniki | ||
| pstrąg | 480 gramów | |
| ziemniaki | 900 gramów | |
| kapusta kiszona | 320 gramów | |
| małe jabłko | 2 sztuki | |
| średnia marchewka | 4 sztuki | |
| cebula | 2 sztuki | |
| olej rzepakowy | 4 łyżki | |
| Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D | 8 łyżeczek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Umytą i oczyszczoną rybę upiecz w piekarniku w temp 180 °C przez 25-30 min. Na upieczoną rybę połóż Florę ProActiv Mocne Kości z witaminą D. |
| Krok 2 |
| Umyte, obrane ziemniaki pokrój w cząstki i upiecz w piekarniku w temp 180 °C przez 20 min. Pod koniec pieczenia posyp rozmarynem lub tymiankiem. |
| Krok 3 |
| Pokrojoną kapustę kiszoną włóż do miski. Dodaj starte jabłko, marchewkę i cebulę. Polej olejem rzepakowym i wymieszaj |
| Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |