Pstrąg pieczony z opiekanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty

3


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
pstrąg480 gramów
ziemniaki900 gramów
kapusta kiszona320 gramów
małe jabłko2 sztuki
średnia marchewka4 sztuki
cebula2 sztuki
olej rzepakowy 4 łyżki
Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D8 łyżeczek
Przygotowanie
Krok 1
Umytą i oczyszczoną rybę upiecz w piekarniku w temp 180 °C przez 25-30 min. Na upieczoną rybę połóż Florę ProActiv Mocne Kości z witaminą D.
Krok 2
Umyte, obrane ziemniaki pokrój w cząstki i upiecz w piekarniku w temp 180 °C przez 20 min. Pod koniec pieczenia posyp rozmarynem lub tymiankiem.
Krok 3
Pokrojoną kapustę kiszoną włóż do miski. Dodaj starte jabłko, marchewkę i cebulę. Polej olejem rzepakowym i wymieszaj
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl