Pstrąg w marynacie czosnkowej z dzikim ryżem

1


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pstrąg świeży2 sztuki
Przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi Knorr2 łyżki
Mały pęczek szczypioru1 sztuka
mały pęczek pietruszki1 sztuka
oliwa z oliwek40 gramów
cytryna1 sztuka
dziki ryż200 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Ryż ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta.
Krok 2
Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Oczyszczonego i wypatroszonego pstrąga skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr.
Krok 3
Cytrynę pokrój w plasterki i wraz z całymi gałązkami ziół włóż je do środka ryby.
Krok 4
Teraz rybę smaż w całości na patelni teflonowej, aż obie strony skórki zrobią się rumiane.
Krok 5
Po smażeniu włóż rybę do piekarnika, przykryj i piecz przez 10 minut. Jak będzie gotowa podawaj na ugotowanym ryżu i np. ze świeżą sałatką z boku.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl