Pstrąg z cytryną i koperkiem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pstrąg - 4 sztuki
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
  • cytryny - 2 sztuki
  • koperek
  • olej - 4 łyżki
  • pieczywo

Sposób przygotowania:

  1. Opłucz koperek, otrzep z wody i posiekaj jak najdrobniej.
  2. Spraw ryby, opłucz je i osusz. Następnie posmaruj olejem i posyp po wierzchu oraz wewnątrz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i wcześniej posiekanym koperkiem.
  3. Następnie ułóż je pojedynczo w koszyczkach do pieczenia ryb lub na tacce z folii aluminiowej. Grilluj po 7 minut z każdej strony.
  4. Wyciśnij sok z jednej cytryny, drugą pokrój w cząstki. Skrop gotowe pstrągi sokiem z cytryny.
  5. Przygotuj Sos sałatkowy czosnkowy Knorr według przepisu na opakowaniu. Podawaj ryby obłożone cząstkami cytryny, z gotowym sosem Knorr oraz pieczywem.