PSZCZÓŁKA

1


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
biszkopt z 4 jaj1 sztuka
mleko0.5 litrów
cukier0.75 szklanek
mąka pszenna2 łyżki
mąka ziemniaczana2 łyżki
Kostka do pieczenia Kasia1 sztuka
żółtko3 sztuki
galaretka cytrynowa2 opakowania
jabłko4 sztuki
Kostka do pieczenia Kasia2 łyżki
wiórki kokosowe10 dekagramów
cukier4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Upiec biszkopt z 4 jajek.
Krok 2
I warstwa: 2 galaretki cytrynowe, 4 jabłka. Galaretkę rozmieszać w 2 szkl. wody. Jak będzie tężeć, dodać jabłka starte na grubych oczkach i rozsmarować na biszkopt.
Krok 3
II warstwa: ½ l mleka, ¾ szkl. cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 żółtka, 1 Kasia. Z ½ l mleka odlać ½ szkl.
Krok 4
Resztę zagotować. Do gotującego dodać cukier oraz rozmieszaną w ½ szkl. mleka mąkę.
Krok 5
Do gotującego się mleka z mąką dodać 3 żółtka.
Krok 6
Ostudzony budyń utrzeć z Kasią.
Krok 7
Krem nałożyć na galaretkę.
Krok 8
III warstwa: 2 łyżki Kasi, 10 dkg kokosu, 4 łyżki cukru. Zrumienić na patelni. Na krem nałożyć wiórki kokosowe.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl