Przygotowanie |
Krok 1 |
Upiec biszkopt z 4 jajek. |
Krok 2 |
I warstwa: 2 galaretki cytrynowe, 4 jabłka. Galaretkę rozmieszać w 2 szkl. wody. Jak będzie tężeć, dodać jabłka starte na grubych oczkach i rozsmarować na biszkopt. |
Krok 3 |
II warstwa: ½ l mleka, ¾ szkl. cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 żółtka, 1 Kasia. Z ½ l mleka odlać ½ szkl. |
Krok 4 |
Resztę zagotować. Do gotującego dodać cukier oraz rozmieszaną w ½ szkl. mleka mąkę. |
Krok 5 |
Do gotującego się mleka z mąką dodać 3 żółtka. |
Krok 6 |
Ostudzony budyń utrzeć z Kasią. |
Krok 7 |
Krem nałożyć na galaretkę. |
Krok 8 |
III warstwa: 2 łyżki Kasi, 10 dkg kokosu, 4 łyżki cukru. Zrumienić na patelni. Na krem nałożyć wiórki kokosowe. |