Ptysie z budyniem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 gramów

5 sztuk

250 mililitrów

1 łyżeczka

3 opakowania

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę wlać do garnka, do tego włożyć Kasię i szczyptę soli.

Krok 2

Doprowadzić do wrzenia i szybkimi ruchami wsypać mąkę, mieszać tak, żeby się wszystko połączyło.

Krok 3

Kiedy masa będzie zimna, zmiksować ją, dodając stopniowo po 1 jajku.

Krok 4

Ptysie nakładać na wysmarowaną blachę.

Krok 5

Budyń ugotować według przepisu, pozostawić go, aż będzie całkowicie zimny.

Krok 6

Po wystudzeniu ptysie przekładać budyniem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ptysie z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ptysie z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ptysie z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ptysie z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ptysie z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ptysie z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ptysie z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej