Pudding bananowy z brązowym ryżem

Składniki:

  • ryż brązowy ugotowany - 1.5 szklanek
  • mleko - 1 szklanka
  • woda - 0.25 szklanek
  • banan - 1 sztuka
  • owoce w syropie - 1 opakowanie
  • miód - 2 łyżki
  • cynamon - 0.5 łyżeczek
  • gałka muszkatołowa - 0.5 łyżeczek
  • olejek waniliowy - 5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Banana obierz i pokrój na plasterki, a owoce odsącz z zalewy.
  2. Owoce wraz z bananem przełóż do rondelka, dodaj wodę, miód, cynamon, gałkę muszkatołową oraz olejek waniliowy.
  3. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj przez 10 minut.
  4. Dodaj ryż oraz mleko, wymieszaj i ponownie doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze przez 10 minut. Podawaj na ciepło.