Pulpeciki mięsne
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso wołowe mielone - 300 gramów
  • mięso mielone wieprzowe - 300 gramów
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • średniej wielkości cebula - 1 sztuka
  • kiszone ogórki - 100 gramów
  • jaja kurze - 4 sztuki
  • ząbek czosnku - 3 sztuki
  • Tymianek z Polski Knorr - 1 łyżka
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 łyżka
  • mąka - 100 gramów
  • kajzerka - 4 sztuki
  • pęczek posiekanej natki pietruszki - 1 sztuka
  • olej roślinny - 100 mililitrów
  • woda - 1 litr
  • Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój w kostkę kiszone ogórki, paprykę oraz cebulę. Podsmaż je, zetrzyj czosnek i dodaj go do warzyw. Następnie warzywa przestudź i dodaj do mięsa mielonego.
  2. Kajzerki namocz w wodzie i odciśnij. Dodaj je do mięsa, wraz z przyprawami i jajkami, i dobrze wymieszaj
  3. Z przygotowanego farszu formuj okrągłe kulki, obtocz je w mące i podsmaż w garnku.
  4. Całość zalej około litrem wody i dodaj dwie Kostki do mięs pieczeniowe Knorr. Duś około 30 minut pod przykryciem.