Pulpeciki w pomidorowym sosie Bolognese

15


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone wieprzowo-wołowe500 gramów
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr1 opakowanie
przecier pomidorowy1 litr
jajko1 sztuka
starty parmezan2 łyżki
woda1 szklanka
semolina lub mąka krupczatka3 łyżki
ząbki czosnku2 sztuki
papryczka chili0.5 sztuk
cebula1 sztuka
cukier1 łyżeczka
Oregano z Turcji Knorr1 łyżeczka
masło1 łyżka
oliwa z oliwek20 mililitrów
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
Przygotowanie
Krok 1
Mięso dokładnie wymieszaj z jajkiem, parmezanem, semoliną i posiekanym ząbkiem czosnku.
Krok 2
Następnie formuj pulpeciki i układaj je na dużym talerzu. Talerz z pulpetami włóż na 30 minut do lodówki.
Krok 3
Za pomocą miksera połącz drugi ząbek czosnku, cebulę i oregano. Przesmaż mieszankę na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek oraz masłem. Dodaj posiekaną papryczkę chili.
Krok 4
Połącz Fix Knorr z przecierem pomidorowym, cukrem, świeżo mielonym pieprzem i szklanką wody, po czym dodaj na patelnię i doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Przełóż pulpeciki do sosu i duś je pod przykryciem przez 20 minut, przewracając je od czasu do czasu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl