Pulpeciki w pomidorowym sosie Bolognese

17


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone wieprzowo-wołowe500 gramów
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr1 opakowanie
przecier pomidorowy1 litr
jajko1 sztuka
starty parmezan2 łyżki
woda1 szklanka
semolina lub mąka krupczatka3 łyżki
ząbki czosnku2 sztuki
papryczka chili0.5 sztuk
cebula1 sztuka
cukier1 łyżeczka
suszone oregano1 łyżeczka
masło1 łyżka
oliwa z oliwek20 mililitrów
pieprz czarny mielony
Przygotowanie
Krok 1
Mięso dokładnie wymieszaj z jajkiem, parmezanem, semoliną i posiekanym ząbkiem czosnku.
Krok 2
Następnie formuj pulpeciki i układaj je na dużym talerzu. Talerz z pulpetami włóż na 30 minut do lodówki.
Krok 3
Za pomocą miksera połącz drugi ząbek czosnku, cebulę i oregano. Przesmaż mieszankę na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek oraz masłem. Dodaj posiekaną papryczkę chili.
Krok 4
Połącz Fix Knorr z przecierem pomidorowym, cukrem, świeżo mielonym pieprzem i szklanką wody, po czym dodaj na patelnię i doprowadź do wrzenia.
Krok 5
Przełóż pulpeciki do sosu i duś je pod przykryciem przez 20 minut, przewracając je od czasu do czasu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl