Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso dokładnie wymieszaj z jajkiem, parmezanem, semoliną i posiekanym ząbkiem czosnku. |
Krok 2 |
Następnie formuj pulpeciki i układaj je na dużym talerzu. Talerz z pulpetami włóż na 30 minut do lodówki. |
Krok 3 |
Za pomocą miksera połącz drugi ząbek czosnku, cebulę i oregano. Przesmaż mieszankę na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek oraz masłem. Dodaj posiekaną papryczkę chili. |
Krok 4 |
Połącz Fix Knorr z przecierem pomidorowym, cukrem, świeżo mielonym pieprzem i szklanką wody, po czym dodaj na patelnię i doprowadź do wrzenia. |
Krok 5 |
Przełóż pulpeciki do sosu i duś je pod przykryciem przez 20 minut, przewracając je od czasu do czasu. |