Pulpeciki w sosie borowikowym z kopytkami

2


Łatwe


45 min.


3 os.

Składniki
mięso mielone np. wołowo-wieprzowe500 gramów
cebula1 sztuka
pieprz1 szczypta
sól1 łyżeczka
natka pietruszki1 pęczek
białe wino100 mililitrów
ząbek czosnku1 sztuka
olej100 mililitrów
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr1 sztuka
Fix Kopytka czy leniwe Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Cebule i czosnek drobno posiekać. Wymieszać z mięsem mielonym, dodać sól i pieprz. Wilgotnymi rękoma uformować male pulpeciki. Usmażyć na rumiano na oleju.
Krok 2
Sos borowikowy Knorr wymieszaj z 300 mililitrami zimnej wody i zagotuj. Dolej wino i gotuj przez kilka minut aż smak lekko wyparuje.
Krok 3
Fix Knorr kopytka połączyć z 450 ml wody. Dokładnie wymieszać ciasto i odstawić na 10 minut. Następnie wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę,wyrobić ciasto, podzielić ciasto na mniejsze kawałki i z każdego uformować wałek. Każdy pociąć na skośne kawałki - kopytka. Ugotować w lekko osolonej wodzie 2-3 minuty do czasu aż zaczną wypływać.
Krok 4
Usmażone pulpeciki przełożyć do sosu, chwilę razem podgotować, następnie wyłożyć na talerz, dodać kopytka, wszystko posypać posiekaną natką.
Autor: bernika bernikaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl