Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebule i czosnek drobno posiekać. Wymieszać z mięsem mielonym, dodać sól i pieprz. Wilgotnymi rękoma uformować male pulpeciki. Usmażyć na rumiano na oleju. |
Krok 2 |
Sos borowikowy Knorr wymieszaj z 300 mililitrami zimnej wody i zagotuj. Dolej wino i gotuj przez kilka minut aż smak lekko wyparuje. |
Krok 3 |
Fix Knorr kopytka połączyć z 450 ml wody. Dokładnie wymieszać ciasto i odstawić na 10 minut.
Następnie wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę,wyrobić ciasto, podzielić ciasto na mniejsze kawałki i z każdego uformować wałek. Każdy pociąć na skośne kawałki - kopytka. Ugotować w lekko osolonej wodzie 2-3 minuty do czasu aż zaczną wypływać. |
Krok 4 |
Usmażone pulpeciki przełożyć do sosu, chwilę razem podgotować, następnie wyłożyć na talerz, dodać kopytka, wszystko posypać posiekaną natką. |