Pulpeciki w sosie pietruszkowym

4


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone wołowo-wieprzowe500 gramów
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr1 opakowanie
cebula1 sztuka
śmietana 36%100 mililitrów
olej50 mililitrów
natka pietruszki (posiekana)1 pęczek
mąka4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Żeby mięso było dobrze doprawione i miało odpowiednią konsystencję fix rozmieszaj z 125 ml wody i odstaw na 3 minuty. Następnie połącz z mięsem i wyrób jednolitą masę. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Krok 2
Z mięsa formuj pulpeciki wielkości włoskich orzechów. Obtocz je w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 3
W garnku przesmaż posiekaną cebulę oraz natkę. Włóż mięsne kulki.
Krok 4
0,5 l wody wlej na patelnię po smażeniu pulpecików i zagotuj. Pod koniec dodaj śmietanę, podawaj, najlepiej z kaszą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl