Pulpeciki z makaronem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowe - 400 gramów
  • Fix Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • Przyprawa do karkówki Knorr
  • białe cebule - 2 sztuki
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • czerstwa bułka - 1 sztuka
  • Oregano z Turcji Knorr - 20 gramów
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 5 łyżek
  • ugotowany makaron

Sposób przygotowania:

  1. Posiekaj czosnek, cebule pokrój w drobną kostkę. Rozgrzej Ramę smaż jak szef kuchni na patelni i podsmaż warzywa. Czerstwą bułkę namocz w wodzie.
  2. Mięso mielone dopraw Przyprawą do karkówki Knorr oraz oregano, dodaj podsmażone i wystudzone warzywa oraz namoczoną, odciśniętą bułkę. Energicznie wymieszaj. Formuj z masy małe kulki.
  3. Fix Spaghetti Bolognese Knorr wymieszaj z wodą według przepisu na opakowaniu.
  4. Masę mięsną wrzuć na patelnię. Smaż ją ze wszystkich stron na rumiany kolor. Następnie zalej wszystko sosem i duś około 15 minut - do momentu, kiedy mięso będzie gotowe. Podawaj z makaronem.