Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym

0


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
pieprz1 szczypta
jajko1 sztuka
sól1 szczypta
zioła prowansalskie1 szczypta
mąka ziemniaczana1 łyżka
kasza manna0.5 szklanek
Rosół z kury Knorr1 sztuka
mięso mielone z indyka500 gramów
koncentrat pomidorowy mały1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Mięso, jajko i kaszę mannę wyrób na jednolitą masę. Dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Z masy formuj okrągłe pulpety.
Krok 3
W jednym litrze wody rozpuść kostkę Rosół z kury Knorr, zagotuj.
Krok 4
Do wrzącego bulionu włóż pulpety i gotuj 20 minut. Pulpety wyjmij.
Krok 5
Do płynu dodaj koncentrat pomidorowy.
Krok 6
Mąkę ziemniaczaną rozrób w 0,25 szklanki zimnej wody i stopniowo wlewaj do sosu szybko mieszając.
Krok 7
Sos przypraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl