| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso, jajko i kaszę mannę wyrób na jednolitą masę. Dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wszystko dokładnie wymieszaj. |
| Krok 2 |
| Z masy formuj okrągłe pulpety. |
| Krok 3 |
| W jednym litrze wody rozpuść kostkę Rosół z kury Knorr, zagotuj. |
| Krok 4 |
| Do wrzącego bulionu włóż pulpety i gotuj 20 minut. Pulpety wyjmij. |
| Krok 5 |
| Do płynu dodaj koncentrat pomidorowy. |
| Krok 6 |
| Mąkę ziemniaczaną rozrób w 0,25 szklanki zimnej wody i stopniowo wlewaj do sosu szybko mieszając. |
| Krok 7 |
| Sos przypraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. |