Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy

0


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
kalarepa1 szklanka
woda400 mililitrów
posiekany koperek3 łyżki
mleko5 łyżek
mięso mielone z indyka200 gramów
kasza jaglana1.5 łyżek
papryka czerwona1 sztuka
pomidor1 sztuka
czosnek ząbki 1 sztuka
olej rzepakowy 2 łyżki
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Przygotowujemy pulpety: mięso mielone mieszamy z kaszą (surową), papryką, pomidorami, koperkiem (1 łyżka), przyprawiamy solą, pieprzem, posiekanym drobno czosnkiem, formujemy okrągłe pulpety (4 sztuki), smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
Krok 2
Jak już będą usmażone dodajemy pokrojoną drobno kalarepkę i smażymy ok 3 minut. Następnie całość zalewamy gorącym bulionem przygotowanym z wody i Bulionem na włoszczyźnie Knorr, dodajemy posiekany koperek (2 łyżki) i gotujemy ok 7-10 minut.
Krok 3
Pulpety wyjmujemy a zupę miksujemy blenderem na gładki krem, dodajemy mleko, nalewamy do miseczek i nakładamy pulpety.
Autor: Edyta ChojnowskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl