|
Składniki | ||
kalarepa | 1 szklanka | |
woda | 400 mililitrów | |
posiekany koperek | 3 łyżki | |
mleko | 5 łyżek | |
mięso mielone z indyka | 200 gramów | |
kasza jaglana | 1.5 łyżek | |
papryka czerwona | 1 sztuka | |
pomidor | 1 sztuka | |
czosnek ząbki | 1 sztuka | |
olej rzepakowy | 2 łyżki | |
Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotowujemy pulpety: mięso mielone mieszamy z kaszą (surową), papryką, pomidorami, koperkiem (1 łyżka), przyprawiamy solą, pieprzem, posiekanym drobno czosnkiem, formujemy okrągłe pulpety (4 sztuki), smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron. |
Krok 2 |
Jak już będą usmażone dodajemy pokrojoną drobno kalarepkę i smażymy ok 3 minut. Następnie całość zalewamy gorącym bulionem przygotowanym z wody i Bulionem na włoszczyźnie Knorr, dodajemy posiekany koperek (2 łyżki) i gotujemy ok 7-10 minut. |
Krok 3 |
Pulpety wyjmujemy a zupę miksujemy blenderem na gładki krem, dodajemy mleko, nalewamy do miseczek i nakładamy pulpety. |
Autor: Edyta Chojnowska |