| |||||||||
| Składniki | ||
| kalarepa | 1 szklanka | |
| woda | 400 mililitrów | |
| posiekany koperek | 3 łyżki | |
| mleko | 5 łyżek | |
| mięso mielone z indyka | 200 gramów | |
| kasza jaglana | 1.5 łyżek | |
| papryka czerwona | 1 sztuka | |
| pomidor | 1 sztuka | |
| czosnek ząbki | 1 sztuka | |
| olej rzepakowy | 2 łyżki | |
| Bulion warzywny Knorr | 1 sztuka | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przygotowujemy pulpety: mięso mielone mieszamy z kaszą (surową), papryką, pomidorami, koperkiem (1 łyżka), przyprawiamy solą, pieprzem, posiekanym drobno czosnkiem, formujemy okrągłe pulpety (4 sztuki), smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron. |
| Krok 2 |
| Jak już będą usmażone dodajemy pokrojoną drobno kalarepkę i smażymy ok 3 minut. Następnie całość zalewamy gorącym bulionem przygotowanym z wody i Bulionem na włoszczyźnie Knorr, dodajemy posiekany koperek (2 łyżki) i gotujemy ok 7-10 minut. |
| Krok 3 |
| Pulpety wyjmujemy a zupę miksujemy blenderem na gładki krem, dodajemy mleko, nalewamy do miseczek i nakładamy pulpety. |
| Autor: Edyta Chojnowska |