Pulpety mięsne z kaszą jaglaną podane w delikatnym kremie z kalarepy
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kalarepa - 1 szklanka
  • woda - 400 mililitrów
  • posiekany koperek - 3 łyżki
  • mleko - 5 łyżek
  • mięso mielone z indyka - 200 gramów
  • kasza jaglana - 1.5 łyżek
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • pomidor - 1 sztuka
  • czosnek ząbki - 1 sztuka
  • olej rzepakowy - 2 łyżki
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Przygotowujemy pulpety: mięso mielone mieszamy z kaszą (surową), papryką, pomidorami, koperkiem (1 łyżka), przyprawiamy solą, pieprzem, posiekanym drobno czosnkiem, formujemy okrągłe pulpety (4 sztuki), smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
  2. Jak już będą usmażone dodajemy pokrojoną drobno kalarepkę i smażymy ok 3 minut. Następnie całość zalewamy gorącym bulionem przygotowanym z wody i Bulionem na włoszczyźnie Knorr, dodajemy posiekany koperek (2 łyżki) i gotujemy ok 7-10 minut.
  3. Pulpety wyjmujemy a zupę miksujemy blenderem na gładki krem, dodajemy mleko, nalewamy do miseczek i nakładamy pulpety.