Przygotowanie |
Krok 1 |
Włoszczyznę oczyść, pokrój w mniejsze kawałki, zalej zimną wodą, ugotuj wywar. Dodaj przyprawy oraz kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Jak wywar będzie klarowany i esencjonalny przecedź go przez sito. Zachowaj warzywa. |
Krok 2 |
Bułkę namocz w mleku. W maszynce do mielenia zmiel rybę, odsączoną bułkę, cebulę oraz czosnek. Dodaj jaja, dopraw przyprawą Knorr i wyrabiaj, do momentu, gdy wszystkie składniki się połączą. |
Krok 3 |
Z masy rybnej wyrabiaj pulpety. Następnie wkładaj do wywaru warzywnego i gotuj powoli, pod przykryciem, przez około 20 minut. Gotowe pulpety wyjmij na bok i przygotuj sos. |
Krok 4 |
Do pozostałego wywaru dodaj chrzan, śmietanę oraz pokrojone w drobną kostkę warzywa z gotowania. Dodaj zasmażkę Knorr i ponownie zagotuj, do momentu gdy sos nabierze odpowiedniej konsystencji. |
Krok 5 |
Przełóż do sosu pulpety rybne, podawaj z posiekanym koperkiem. |