Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem

11


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
biała ryba (panga, dorsz, sandacz)1 kilogram
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżka
Bulion na włoszczyźnie Knorr2 sztuki
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr 1 łyżka
biała cebula1 sztuka
ząbek czosnku2 sztuki
mleko200 mililitrów
czerstwa bułka2 sztuki
jajka2 sztuki
włoszczyzna1.5 kilogramów
tarty chrzan30 gramów
słodka śmietana50 mililitrów
Ziele angielskie z Meksyku Knorr3 sztuki
Liść laurowy z Turcji Knorr2 sztuki
Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr4 sztuki
koperek0.5 pęczków
Przygotowanie
Krok 1
Włoszczyznę oczyść, pokrój w mniejsze kawałki, zalej zimną wodą, ugotuj wywar. Dodaj przyprawy oraz kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Jak wywar będzie klarowany i esencjonalny przecedź go przez sito. Zachowaj warzywa.
Krok 2
Bułkę namocz w mleku. W maszynce do mielenia zmiel rybę, odsączoną bułkę, cebulę oraz czosnek. Dodaj jaja, dopraw przyprawą Knorr i wyrabiaj, do momentu, gdy wszystkie składniki się połączą.
Krok 3
Z masy rybnej wyrabiaj pulpety. Następnie wkładaj do wywaru warzywnego i gotuj powoli, pod przykryciem, przez około 20 minut. Gotowe pulpety wyjmij na bok i przygotuj sos.
Krok 4
Do pozostałego wywaru dodaj chrzan, śmietanę oraz pokrojone w drobną kostkę warzywa z gotowania. Dodaj zasmażkę Knorr i ponownie zagotuj, do momentu gdy sos nabierze odpowiedniej konsystencji.
Krok 5
Przełóż do sosu pulpety rybne, podawaj z posiekanym koperkiem.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl