Pulpety w sosie bolońskim
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone z piersi indyka - 400 gramów
  • jajka - 1 sztuka
  • otręby owsiane - 20 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 2 sztuki
  • pomidory krojone z puszki - 500 gramów
  • makaron typu Penne - 250 gramów
  • Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 2 łyżki
  • oregano do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Do półmiska włóż zmielone mięso z indyka, jajko, posiekaną cebulę i czosnek, otręby owsiane i oregano. Wszystkie te składniki dokładnie wymieszaj.
  2. Z powstałej masy formuj kulki wielkości małych orzechów włoskich.
  3. Usmaż je w głębokiej patelni na małej ilości Ramy.
  4. Po krótkiej chwili dodaj pomidory z puszki.
  5. Po upływie ok. 10 minut dodaj Naturalnie Smaczne Spaghetti Bolognese, wymieszaj i duś przez 10 minut na małym ogniu.W między czasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu oraz przygotuj sałatkę.
  6. Szpinak dokładnie umyj i osusz.. Marchewkę zetrzyj w cienkie plastry a paprykę pokrój w cienkie paski. Dodaj je do szpinaku, polej oliwą i posyp podprażonymi pestkami dyni. Ugotowane pulpety podawaj z makaronem i sałatką.