|
Składniki | ||
mięso mielone wieprzowe | 400 gramów | |
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr | 1 opakowanie | |
natka pietruszki | 0.5 pęczków | |
sucha bułka namoczona w mleku lub wodzie | 1 sztuka | |
serek topiony kremowy | 100 gramów | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżeczka | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
woda | 300 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Bułkę odciśnij z wody i połącz z mięsem. Posyp posiekaną natką pietruszki, Delikatem oraz szczyptą czarnego pieprzu i dokładnie wymieszaj. |
Krok 2 |
Uformuj małe kulki mięsne, obsmaż je na rozgrzanym oleju. Całość zalej sosem borowikowym wymieszanym z 300 ml zimnej wody. |
Krok 3 |
Gotuj, aż sos zgęstnieje, dodaj serek topiony, całość dokładnie wymieszaj. Gotuj przez dwie minuty. Tak przygotowane pulpety najlepiej smakują z kaszą jęczmienną lub ryżem. |
Autor: przepisy.pl |