Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowe - 400 gramów
  • Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr - 1 opakowanie
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • sucha bułka namoczona w mleku lub wodzie - 1 sztuka
  • serek topiony kremowy - 100 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 łyżeczka
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Bułkę odciśnij z wody i połącz z mięsem. Posyp posiekaną natką pietruszki, Delikatem oraz szczyptą czarnego pieprzu i dokładnie wymieszaj.
  2. Uformuj małe kulki mięsne, obsmaż je na rozgrzanym oleju. Całość zalej sosem borowikowym wymieszanym z 300 ml zimnej wody.
  3. Gotuj, aż sos zgęstnieje, dodaj serek topiony, całość dokładnie wymieszaj. Gotuj przez dwie minuty. Tak przygotowane pulpety najlepiej smakują z kaszą jęczmienną lub ryżem.