| |||||||||
| Składniki | ||
| mięso mielone wieprzowe | 400 gramów | |
| Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr | 1 opakowanie | |
| natka pietruszki | 0.5 pęczków | |
| sucha bułka namoczona w mleku lub wodzie | 1 sztuka | |
| serek topiony kremowy | 100 gramów | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 łyżeczka | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| woda | 300 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Bułkę odciśnij z wody i połącz z mięsem. Posyp posiekaną natką pietruszki, Delikatem oraz szczyptą czarnego pieprzu i dokładnie wymieszaj. |
| Krok 2 |
| Uformuj małe kulki mięsne, obsmaż je na rozgrzanym oleju. Całość zalej sosem borowikowym wymieszanym z 300 ml zimnej wody. |
| Krok 3 |
| Gotuj, aż sos zgęstnieje, dodaj serek topiony, całość dokładnie wymieszaj. Gotuj przez dwie minuty. Tak przygotowane pulpety najlepiej smakują z kaszą jęczmienną lub ryżem. |
| Autor: przepisy.pl |