Pulpety w sosie borowikowym z topionym serkiem

29


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone wieprzowe400 gramów
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr1 opakowanie
natka pietruszki0.5 pęczków
sucha bułka namoczona w mleku lub wodzie1 sztuka
serek topiony kremowy100 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 łyżeczka
pieprz czarny mielony1 szczypta
woda300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Bułkę odciśnij z wody i połącz z mięsem. Posyp posiekaną natką pietruszki, Delikatem oraz szczyptą czarnego pieprzu i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Uformuj małe kulki mięsne, obsmaż je na rozgrzanym oleju. Całość zalej sosem borowikowym wymieszanym z 300 ml zimnej wody.
Krok 3
Gotuj, aż sos zgęstnieje, dodaj serek topiony, całość dokładnie wymieszaj. Gotuj przez dwie minuty. Tak przygotowane pulpety najlepiej smakują z kaszą jęczmienną lub ryżem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl