Pulpety w sosie borowikowym
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • łopatka bez kości - 400 gramów
  • jajko - 1 sztuka
  • bułka tarta - 3 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • olej - 100 mililitrów
  • Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. 1- Do miski wkładamy zmielona łopatkę 2- jajko rozbełtać dodać sól i pieprz wlewamy do miski z mięsem
  2. 3- bułkę tarta 3 łyżki namoczyć w wodzie aby podwoiła obietość wtedy dodajemy do mięsa 4- Formujemy małe pulpeciki obtaczamy w bułce tartej i smazymy z obu stron na patelni
  3. 5- Dao garnka wkładamy osmażone pulpeciki i wlewamy wodę by nam zakryło mięso gotujemy na małym ogniu można dodać rosołek jeden w kostce jak się zagotują zaczną wypływać 6- Teraz rozrabiamy sos borowikowy w 200 mili wody i dodajemy do pulpetów rozrabiamy w mniejszej ilości wody gdyż mamy już rosołek z pulpecików aby nas sos nie był zbyt rzadki podajemy z ziemniakami