Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso mielone przełóż do miski, dodając jajko i opakowanie Naturalnie Smaczne! Spaghetti Bolognese oraz chleb razowy wcześniej namoczony w wodzie i odpowiednio z niej odsączony. |
Krok 2 |
Całość zagnieć na gładką masę i ukształtuj z niej małe kuleczki. Z podanych składników powinno wyjść 16 kuleczek po ok. 35 g. Kuleczki mięsne wrzuć do gotującej się wody i gotuj przez 10 min. |
Krok 3 |
Na patelni,skropionej oliwą z oliwek smaż drobno posiekane warzywa przez ok. 10 min. Następnie dodaj wodę i przecier pomidorowy, całość duś przez ok. 15 min. Powstały sos zblenduj na gładką masę i dopraw do smaku pieprzem. |
Krok 4 |
Kaszę pęczak ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Gotowe pulpety przełóż do sosu i zagotuj. Danie podawaj z pęczakiem. |