Pulpety z dorsza z ziemniakami i surówką z białej kapusty
  • 35 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • olej rzepakowy - 2 łyżeczki
  • marchewka z wody - 4 sztuki
  • ziemniaki (średnio) gotowane - 8 sztuk
  • cytryna - 0.5 sztuk
  • świeży dorsz, filet bez skóry - 4 sztuki
  • Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr - 1 opakowanie
  • surówka
  • posiekana biała kapusta - 1.5 szklanek
  • mała cebula - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj wcześniej obrane i umyte ziemniaki.
  2. Polędwiczkę z dorsza umyj oraz drobno poszatkuj. Następnie formuj pulpety. Zalej pulpety w garnku niewielką ilością wody i dodaj Knorr naturalnie smaczne klopsiki w sosie pomidorowym. Całość ugotuj.
  3. Umyj warzywa. Obierz marchew, a potem gotuj ją w całości lub pokrojoną na mniejsze kawałki.
  4. Przygotuj surówkę: poszatkuj białą kapustę, dodaj do niej pokrojoną drobno cebulę i olej rzepakowy. Całość dokładnie wymieszaj.
  5. Wyłóż na talerz wszystkie elementy dania.