Pulpety z dorsza z ziemniakami i surówką z białej kapusty

11


Średnie


35 min.


4 os.

Składniki
olej rzepakowy 2 łyżeczki
marchewka z wody4 sztuki
ziemniaki (średnio) gotowane8 sztuk
cytryna0.5 sztuk
świeży dorsz, filet bez skóry4 sztuki
Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr1 opakowanie
Surówka:
posiekana biała kapusta1.5 szklanek
mała cebula2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Ugotuj wcześniej obrane i umyte ziemniaki.
Krok 2
Polędwiczkę z dorsza umyj oraz drobno poszatkuj. Następnie formuj pulpety. Zalej pulpety w garnku niewielką ilością wody i dodaj Knorr naturalnie smaczne klopsiki w sosie pomidorowym. Całość ugotuj.
Krok 3
Umyj warzywa. Obierz marchew, a potem gotuj ją w całości lub pokrojoną na mniejsze kawałki.
Krok 4
Przygotuj surówkę: poszatkuj białą kapustę, dodaj do niej pokrojoną drobno cebulę i olej rzepakowy. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Wyłóż na talerz wszystkie elementy dania.
Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-MiroszPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl