Pulpety z dorsza

45


Łatwe


30 min.


6 os.

Składniki
filety z dorsza bez skóry 500 gramów
koperek1 pęczek
rodzynki50 gramów
jajko1 sztuka
kapary3 łyżki
kajzerka2 sztuki
kasza manna2 łyżki
bułka tarta2 łyżki
śmietana 12%100 mililitrów
Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr1 opakowanie
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Koperek, kapary i białą rybę drobno posiekaj, kajzerkę pokrój w kosteczkę, przełóż wszystko do miski.
Krok 2
Dodaj rodzynki, dwie łyżki kaszy manny i wbij jajko. Całość odstaw na 10 minut, aby bułka wchłonęła wilgoć. Po tym czasie wymieszaj.
Krok 3
Z powstałego farszu uformuj małe okrągłe pulpeciki, obtocz je w bułce tartej i obsmaż na patelni na rozgrzanej margarynie.
Krok 4
Do pulpetów dodaj śmietanę, pół szklanki wody i Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr. Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Gotuj pod przykryciem 2-3 minuty. Rybne pulpety podawaj z gotowanymi ziemniakami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl