PRZEPISY.PL

Nie ma to jak pulpety z indyka w aromatycznym sosie pomidorowym. Dobry pomysł na dzisiejszy obiad.

Pulpety z indyka w sosie pomidorowym - autor: Piotr Murawski

Pulpety z indyka w sosie pomidorowym

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
81
osób dodało do Mniamlisty
81
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • pomidory z puszki400 g
  • ząbki czosnku2 szt
  • cebula1 szt
  • mąka2 łyżki
  • oliwa z oliwek4 łyżki
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym – krok 1

Krok 1

Bułkę namocz w mleku i odciśnij. Mięso wymieszaj dokładnie z jajkami oraz odciśniętą bułką. Masę dopraw do smaku.
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym – krok 2

Krok 2

Z mięsa uformuj niewielkie pulpety, oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanej oliwie.
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym – krok 3

Krok 3

W garnku przesmaż cebulę oraz czosnek. Dodaj pomidory z puszki wraz z sosem.
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym – krok 4

Krok 4

Następnie wlej 0,5 l wrzącej wody i dodaj Esencję do duszonego kurczaka, która podkreśli smak dania. Zagotuj.
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym – krok 5

Krok 5

Do gotującego się sosu włóż ostrożnie przygotowane mięsne kulki, zmniejsz ogień i duś 20 minut. Sos dopraw do smaku odrobiną cukru. Możesz dodać również śmietanę. Gotowe pulpety podawaj z ziemniakami lub ryżem.

Więcej przepisów z tym produktem

Esencja do duszonego kurczaka KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

713
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
134
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
37
osób dodało do Mniamlisty
45''
6
Łatwe
147
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe