|
Składniki | ||
papryka czerwona | 0.5 sztuk | |
passata pomidorowa | 200 gramów | |
Placki z kuskusu Knorr | 1 opakowanie | |
cebula | 1 sztuka | |
jaja | 2 sztuki | |
mąka pszenna | 50 gramów | |
ryż | 100 gramów | |
olej | 15 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Zagotować 300ml wody w garnku i dodać Placki z kuskusu Knorr. |
Krok 2 |
Gotować ok. 15 minut na wolnym ogniu. |
Krok 3 |
Paprykę i cebulę pokroić, a następnie podsmażyć na patelni z olejem. |
Krok 4 |
Dolać passatę pomidorową i wymieszać gotowy sos. |
Krok 5 |
Do kaszy dodać jajka oraz mąkę i wymieszać. |
Krok 6 |
Uformować z kaszy kulki i piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 15 minut, a w międzyczasie ugotować ryż. |
Autor: Oliwia Mleczko |