| |||||||||
| Składniki | ||
| papryka czerwona | 0.5 sztuk | |
| passata pomidorowa | 200 gramów | |
| Placki z kuskusu Knorr | 1 opakowanie | |
| cebula | 1 sztuka | |
| jaja | 2 sztuki | |
| mąka pszenna | 50 gramów | |
| ryż | 100 gramów | |
| olej | 15 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Zagotować 300ml wody w garnku i dodać Placki z kuskusu Knorr. |
| Krok 2 |
| Gotować ok. 15 minut na wolnym ogniu. |
| Krok 3 |
| Paprykę i cebulę pokroić, a następnie podsmażyć na patelni z olejem. |
| Krok 4 |
| Dolać passatę pomidorową i wymieszać gotowy sos. |
| Krok 5 |
| Do kaszy dodać jajka oraz mąkę i wymieszać. |
| Krok 6 |
| Uformować z kaszy kulki i piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 15 minut, a w międzyczasie ugotować ryż. |
| Autor: Oliwia Mleczko |