Przygotowanie |
Krok 1 |
Wymieszaj mięso z uprzednio posiekaną cebulką, kolendrą, dwiema łyżkami sosu rybnego, ryżem i Przyprawą do mięs Knorr. |
Krok 2 |
Rozgrzej olej na dużej patelni i dodaj do niego pastę curry. Smaż ją, ciągle mieszając przez minutę. Powoli wlewaj mleko kokosowe nie przestając mieszać. |
Krok 3 |
Wyłącz ogień, dodaj pozostały sos rybny, sok z cytryny oraz bazylię. Serwuj z ryżem. |
Krok 4 |
Ubite na krem jajko oraz białko dodaj do mięsa. Następnie uformuj kulki i ułóż je na tacy. Przykryj tacę folią aluminiową i wstaw na 3 godziny do lodówki. |
Krok 5 |
Do powstałego sosu dodaj pulpety, zakryj patelnię i duś wszystko przez około pół godziny. |