| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Łososia posiekaj drobno lub zmiel w maszynce do mielenia mięsa, krewetki posiekaj drobno nożem. |
| Krok 2 |
| Imbir obierz i zetrzyj na tarce, a chilli, czosnek i kolendrę drobno posiekaj – i podziel te składniki na dwie części. Jedną porcję dodaj do ryby, a drugą zachowaj do sosu. |
| Krok 3 |
| Łososia połącz z krewetkami, chlebem tostowym pokrojonym w kostkę, przyprawami, jajkiem, sosem sojowym i olejem sezamowym. Dokładnie wszystko wymieszaj i uformuj małe kulki. |
| Krok 4 |
| Pulpety obtocz w mące, a następnie obsmaż na patelni na złoty kolor. Odłóż na bok. |
| Krok 5 |
| Na tej samej patelni podsmaż chilli i czosnek, a gdy się zarumieni, dodaj pomidory, Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr oraz imbir. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj.
|
| Krok 6 |
| Do sosu na powrót włóż pulpety, dodaj posiekaną kolendrę. Wszystko razem gotuj przez 2- 3 minuty. Gotowe rybne kulki posyp posiekanymi orzeszkami nerkowca. |