Przygotowanie |
Krok 1 |
Łososia posiekaj drobno lub zmiel w maszynce do mielenia mięsa, krewetki posiekaj drobno nożem. |
Krok 2 |
Imbir obierz i zetrzyj na tarce, a chilli, czosnek i kolendrę drobno posiekaj – i podziel te składniki na dwie części. Jedną porcję dodaj do ryby, a drugą zachowaj do sosu. |
Krok 3 |
Łososia połącz z krewetkami, chlebem tostowym pokrojonym w kostkę, przyprawami, jajkiem, sosem sojowym i olejem sezamowym. Dokładnie wszystko wymieszaj i uformuj małe kulki. |
Krok 4 |
Pulpety obtocz w mące, a następnie obsmaż na patelni na złoty kolor. Odłóż na bok. |
Krok 5 |
Na tej samej patelni podsmaż chilli i czosnek, a gdy się zarumieni, dodaj pomidory, Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr oraz imbir. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj.
|
Krok 6 |
Do sosu na powrót włóż pulpety, dodaj posiekaną kolendrę. Wszystko razem gotuj przez 2- 3 minuty. Gotowe rybne kulki posyp posiekanymi orzeszkami nerkowca. |