Pulpety z łososia i krewetek

26


Łatwe


20 min.


6 os.

Składniki
filet z łososia (surowy, bez skóry)500 gramów
Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr1 opakowanie
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak3 łyżki
kolendra1 pęczek
orzeszki nerkowca50 gramów
krewetki surowe200 gramów
kawałek chili1 sztuka
czosnek ząbek2 sztuki
olej sezamowy2 łyżki
mąka pszenna3 łyżki
sos sojowy50 mililitrów
surowe kłącze imbiru10 gramów
jajko1 sztuka
kromka chleba tostowego5 sztuk
pomidory pelati1 puszka
Przygotowanie
Krok 1
Łososia posiekaj drobno lub zmiel w maszynce do mielenia mięsa, krewetki posiekaj drobno nożem.
Krok 2
Imbir obierz i zetrzyj na tarce, a chilli, czosnek i kolendrę drobno posiekaj – i podziel te składniki na dwie części. Jedną porcję dodaj do ryby, a drugą zachowaj do sosu.
Krok 3
Łososia połącz z krewetkami, chlebem tostowym pokrojonym w kostkę, przyprawami, jajkiem, sosem sojowym i olejem sezamowym. Dokładnie wszystko wymieszaj i uformuj małe kulki.
Krok 4
Pulpety obtocz w mące, a następnie obsmaż na patelni na złoty kolor. Odłóż na bok.
Krok 5
Na tej samej patelni podsmaż chilli i czosnek, a gdy się zarumieni, dodaj pomidory, Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr oraz imbir. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj.
Krok 6
Do sosu na powrót włóż pulpety, dodaj posiekaną kolendrę. Wszystko razem gotuj przez 2- 3 minuty. Gotowe rybne kulki posyp posiekanymi orzeszkami nerkowca.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl