Pulpety z makaronem w sosie pomidorowym

0


Średnie


45 min.


6 os.

Składniki
mięso mielone wieprzowe500 gramów
bułka tarta3 łyżki
jajko1 sztuka
pieprz1 szczypta
oregano1 łyżeczka
makaron250 gramów
przecier pomidorowy700 mililitrów
mleko100 mililitrów
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Mięso wymieszaj z pokruszoną jedną kostką czosnkową, bułką tartą, jajkiem, pieprzem i połową łyżeczki oregano. Z powstałej masy uformuj kuleczki o średnicy 2 cm.
Krok 2
W dużym garnku zagotuj przecier pomidorowy z 1 l wody, połową łyżeczki oregano i pokruszoną kostką czosnkową. Dodaj mleko.
Krok 3
Wrzuć pulpeciki (pojedynczo), nie mieszaj, gotuj przez kilka minut. Następnie delikatnie zamieszaj przy dnie, dodaj makaron, przykryj i gotuj na małym ogniu tyle minut ile jest wskazane na opakowaniu makaronu.
Krok 4
Wyłącz ogień i pozostaw danie pod przykryciem jeszcze przez 10 minut.
Autor: Aleksandra KrzyżanowskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl