Pulpety z mięsa drobiowego
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone drobiowe - 400 gramów
  • natka pieruszki - 1 pęczek
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak - 50 mililitrów
  • suszone śiwki - 100 gramów
  • kajzerka - 1 sztuka
  • jajko - 1 sztuka
  • Fix Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie
  • Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżeczka
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj mięso mielone z namoczoną wcześniej w wodzie i odciśniętą kajzerką, posiekaną natką pietruszki, i pokrojonymi w drobną kostkę suszonymi śliwkami. Całość dopraw do smaku łyżeczka przyprawy do mięs.
  2. Z tak przygotowanej masy uformuj mięsne kulki. Obsmaż je w garnku na rozgrzanym tłuszczu.
  3. Stwórz, aromatyczny sos mieszając fix z 300 ml wody. Zalej nim pulpety. Duś je ok. 3-4 minuty pod przykryciem, dzięki czemu sos nabierze idealnej gęstości. Podawaj z ryżem.