Pulpety z mięsa drobiowego

9


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone drobiowe400 gramów
natka pieruszki1 pęczek
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak50 mililitrów
suszone śiwki100 gramów
kajzerka1 sztuka
jajko1 sztuka
Fix Spaghetti Bolognese Knorr1 opakowanie
Przyprawa do mięs Knorr1 łyżeczka
woda300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
W misce wymieszaj mięso mielone z namoczoną wcześniej w wodzie i odciśniętą kajzerką, posiekaną natką pietruszki, i pokrojonymi w drobną kostkę suszonymi śliwkami. Całość dopraw do smaku łyżeczka przyprawy do mięs.
Krok 2
Z tak przygotowanej masy uformuj mięsne kulki. Obsmaż je w garnku na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3
Stwórz, aromatyczny sos mieszając fix z 300 ml wody. Zalej nim pulpety. Duś je ok. 3-4 minuty pod przykryciem, dzięki czemu sos nabierze idealnej gęstości. Podawaj z ryżem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl