Pulpety z mozzarella
  • 30 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone, np. wołowo- wieprzowe - 500 gramów
  • pomidory suszone - 100 gramów
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • mini kulki mozzarelli - 1 opakowanie
  • pomidory pelati pokrojone w kostkę - 1 puszka
  • Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr - 1 opakowanie
  • chili - 1 sztuka
  • mała cebula - 1 sztuka
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Posiekaj drobno natkę pietruszki i suszone pomidory. Cebulę i chilli pokrój w drobną kosteczkę.
  2. Do mięsa mielonego dodaj połowę opakowania Klopsików w sosie pomidorowym Naturalnie smaczne Knorr, posiekaną natkę pietruszki i suszone pomidory, dokładnie wymieszaj.
  3. Kulkę mozzarelli obtocz szczelnie mięsem, formując małe klopsiki.
  4. Klopsiki obsmaż delikatnie na rozgrzanej Ramie. Na patelnię dodaj chilli i cebulę, smaż chwilę, dodaj pomidory z puszki, całość dopraw do smaku pozostałą częścią Klopsików w sosie pomidorowym Naturalnie smaczne Knorr. Duś pod przykryciem ok. 5 min.