Pulpety z mozzarella

38


Łatwe


30 min.


6 os.

Składniki
mięso mielone, np. wołowo- wieprzowe500 gramów
pomidory suszone100 gramów
natka pietruszki1 pęczek
mini kulki mozzarelli 1 opakowanie
pomidory pelati pokrojone w kostkę1 puszka
Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr1 opakowanie
chili 1 sztuka
mała cebula1 sztuka
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Posiekaj drobno natkę pietruszki i suszone pomidory. Cebulę i chilli pokrój w drobną kosteczkę.
Krok 2
Do mięsa mielonego dodaj połowę opakowania Klopsików w sosie pomidorowym Naturalnie smaczne Knorr, posiekaną natkę pietruszki i suszone pomidory, dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Kulkę mozzarelli obtocz szczelnie mięsem, formując małe klopsiki.
Krok 4
Klopsiki obsmaż delikatnie na rozgrzanej Ramie. Na patelnię dodaj chilli i cebulę, smaż chwilę, dodaj pomidory z puszki, całość dopraw do smaku pozostałą częścią Klopsików w sosie pomidorowym Naturalnie smaczne Knorr. Duś pod przykryciem ok. 5 min.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl