Pulpety z serem

1


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mielone mięso z indyka40 dekagramów
bulion warzywny1 litr
strąk czerwonej papryki1 sztuka
posiekana natka pietruszki2 łyżki
żółty ser20 dekagramów
sól1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Paprykę pokrój w drobną kostkę , natkę posiekaj , ser pokrój w kostkę . Mielonego indyka wyrób z natką i papryką , przypraw . Z porcji masy mięsnej uformuj placek , na środku ułóż kostkę sera , uformuj kulę .
Krok 2
Bulion zagotuj . Włóż mięsne kulki , zamieszaj , by się nie przykleiły . Gotuj około 10 minut . Podawaj z ryżem .
Autor: natalina4Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl