Pulpety z sosem pieczarkowym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • mięso mielone wieprzowo-wołowe - 400 gramów
  • orzechy laskowe - 5 gramów
  • Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • olej rzepakowy - 30 mililitrów
  • śmietana 18% - 100 mililitrów
  • woda - 200 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni. Pod koniec smażenia dodaj pokruszone orzechy – całość smaż około 5 minut.
  2. Cebulę i orzechy wymieszaj z mięsem. Z mięsa uformuj okrągłe kulki. Obsmaż na patelni na pozostałym tłuszczu, następnie zalej sosem pieczarkowym z cebulką Knorr wymieszanym z 100 mililitrami śmietany i 200 mililitrami wody.
  3. Wszystko razem gotuj około 5 minut.