Pulpety z wątróbki

1


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
wątróbka wieprzowa200 unit
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr1 unit
tarta bułka8 dekagramów
jajko1 sztuka
masło5 dekagramów
natka pietruszki2 łyżeczki
pieprz1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Oczyść wątróbkę, zmiel ją w maszynce, dodaj jajko, tartą bułkę, przyprawę Delikat Knorr, pieprz, stopione masło oraz posiekaną natkę pietruszki.
Krok 2
Starannie wymieszaj. Jeśli masa będzie zbyt rzadka dodaj tartą bułkę.
Krok 3
Zwilżając wodą dłonie, formuj małe kuleczki. Gotuj wrzucając na wrząca wodę. Wyjmuj po kilku minutach łyżką cedzakową.
Autor: MartaSPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl