| |||||||||
| Składniki | ||
| wątróbka wieprzowa | 200 unit | |
| Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 unit | |
| tarta bułka | 8 dekagramów | |
| jajko | 1 sztuka | |
| masło | 5 dekagramów | |
| natka pietruszki | 2 łyżeczki | |
| pieprz | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Oczyść wątróbkę, zmiel ją w maszynce, dodaj jajko, tartą bułkę, przyprawę Delikat Knorr, pieprz, stopione masło oraz posiekaną natkę pietruszki. |
| Krok 2 |
| Starannie wymieszaj. Jeśli masa będzie zbyt rzadka dodaj tartą bułkę. |
| Krok 3 |
| Zwilżając wodą dłonie, formuj małe kuleczki. Gotuj wrzucając na wrząca wodę. Wyjmuj po kilku minutach łyżką cedzakową. |
| Autor: MartaS |