|
Składniki | ||
wątróbka wieprzowa | 200 unit | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 1 unit | |
tarta bułka | 8 dekagramów | |
jajko | 1 sztuka | |
masło | 5 dekagramów | |
natka pietruszki | 2 łyżeczki | |
pieprz | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Oczyść wątróbkę, zmiel ją w maszynce, dodaj jajko, tartą bułkę, przyprawę Delikat Knorr, pieprz, stopione masło oraz posiekaną natkę pietruszki. |
Krok 2 |
Starannie wymieszaj. Jeśli masa będzie zbyt rzadka dodaj tartą bułkę. |
Krok 3 |
Zwilżając wodą dłonie, formuj małe kuleczki. Gotuj wrzucając na wrząca wodę. Wyjmuj po kilku minutach łyżką cedzakową. |
Autor: MartaS |