Puree z bobu
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • świeży lub mrożony bób - 450 gramów
  • Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr - 0.5 opakowań
  • śmietana 18% - 100 mililitrów
  • ugotowane ziemniaki - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Świeży bób ugotuj i obierz. Mrożony rozmroź i obierz ze skóry.
  2. Sos Knorr wymieszaj w garnku ze śmietaną i dodaj bób oraz ugotowane wcześniej ziemniaki. Całość gotuj około 3 minut i w razie potrzeby dodaj odrobinę wody.
  3. Wszystkie składniki przepuść przez praskę lub przeciśnij przez sito. Gotowe purée, jeśli uznasz to za konieczne, dopraw do smaku odrobiną soli i pieprzu. Łyżka masła nada daniu kremowej konsystencji.