Puree z bobu

1


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
świeży lub mrożony bób450 gramów
Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr0.5 opakowań
śmietana 18%100 mililitrów
ugotowane ziemniaki2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Świeży bób ugotuj i obierz. Mrożony rozmroź i obierz ze skóry.
Krok 2
Sos Knorr wymieszaj w garnku ze śmietaną i dodaj bób oraz ugotowane wcześniej ziemniaki. Całość gotuj około 3 minut i w razie potrzeby dodaj odrobinę wody.
Krok 3
Wszystkie składniki przepuść przez praskę lub przeciśnij przez sito. Gotowe purée, jeśli uznasz to za konieczne, dopraw do smaku odrobiną soli i pieprzu. Łyżka masła nada daniu kremowej konsystencji.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl